Als jongere sta je aan het begin van wat een mooie studietijd moet worden, met daarna de grote zoektocht naar dé carrière waarin je jarenlang met plezier zult werken. Het maken van de voor jou juiste keuzes tijdens dit proces is helaas meestal een stuk minder makkelijk dan het klinkt. Want hoe weet je nou welke vakken je op de middelbare moet kiezen, welke studie het best bij je past, hoe je deze studie met succes afrondt en hoe je uiteindelijk een leuke baan vindt die hierop aansluit?

Begeleiding in de levensfase waarin je keuzes maakt die de rest van je leven een belangrijke rol zullen spelen, zou voor iedereen toegankelijk moeten zijn. Het financiële plaatje zou daarin ook geen belemmering mogen zijn. Vanuit de overtuiging dat alle jongeren en jongvolwassenen recht hebben op professionele begeleiding bij het kiezen en succesvol afronden van hun studie én het vormgeven van hun loopbaan, is de Stichting Veida opgericht.

De beste kansen voor elke jongere

Stichting Veida kent twee betekenissen: Voor Elkaar In De Achterhoek, het gebied waarin Veida actief is, en Voor Elk Individu Doordachte Aandacht, want iedereen is uniek. Juist door individuele aandacht wil Stichting Veida gelijkheid creëren: gelijkheid in kansen en daarmee toekomstperspectief. Ook voor jongeren en jongvolwassenen die niet over de financiële middelen beschikken om professionele begeleiding in te schakelen, want juist in deze levensfase is dit ontzettend belangrijk. Daarom bieden de bij Stichting Veida aangesloten beroepscoaches financieel toegankelijke begeleiding aan 12-27 jarigen, van, profiel- en studiekeuzebegeleiding op de middelbare school tot studie- en loopbaanbegeleiding.

Studiekeuzebegeleiding

De eerste stap naar een aangename carrière en, geheel niet onbelangrijk, een fijne studietijd, is het kiezen van de juiste studie. Dat begint al bij de vakken die je op de middelbare school kiest, welke heb je nodig voor de studie die je later graag wil volgen? En welke studie is dit precies? Welke baan hoop je uiteindelijk te kunnen krijgen? Als scholier is het lastig om nu al zo ver vooruit te kijken. Vaak wordt overhaast of onzorgvuldig gekozen, met uitval als vervolg, of levert de studiekeuze en de bijkomende druk veel stress op. Daarom helpen wij je hierbij, bij welke stap in het proces je je nu ook maar bevindt. Na studiekeuzebegeleiding weet je in ieder geval zeker dat je weloverwogen de best bij jou passende studie hebt gekozen.

Studiebegeleiding

Studeren is een bijzondere vaardigheid die niet iedereen gelijk onder de knie krijgt. Als student wordt steeds meer van je gevraagd, maar ontvang je steeds minder toezicht en begeleiding. Zo bereidt je opleiding jou erop voor om later zelfstandig te kunnen werken, maar hoe ga je met deze verantwoordelijkheid om? Studiebegeleiding helpt bij allerlei uitdagingen, bijvoorbeeld het maken van planningen, aanleren van studievaardigheden, overzicht en structuur creëren en het vinden van motivatie en concentratie.
Loopbaanbegeleiding

Het einde van je studie is vaak het begin van je loopbaan, maar het kan ook zijn dat je tijdelijk uit de arbeidsmarkt hebt moeten stappen en nu klaar bent om weer aan de slag te gaan. Een loopbaanbegeleider helpt je bij het maken van de juiste keuzes op dit gebied, zodat je uiteindelijk een baan vindt waarmee je niet alleen in je levensonderhoud kunt voorzien, maar waar je ook plezier en voldoening uit haalt.

Laten we elkaar verder helpen. Juist nu.

Vanuit de Stichting Veida staan Gabriëlle Kiefmann van Coaching Aanzet en Manon Ruardij van Studiescool klaar om alle jongeren en jongvolwassenen in de Achterhoek aan dezelfde kansen te helpen als hun leeftijdsgenoten die wel over de financiële middelen beschikken. Als tegenprestatie kan daarom worden gekozen: een financiële bijdrage naar draagkracht of vrijwilligerswerk naar vermogen, door de ouders of de jongere zelf. Want laten we elkaar verder helpen en kansen voor elkaar creëren. Juist nu.

22 mrt 2021