Loop je vast in je studie?

Loop je vast op school, laten je punten te wensen over,  weet je niet goed hoe je cijfers te verbeteren en heb je niet de financiële middelen om professionele hulp in te schakelen? Meld je aan voor studiecoaching en laat ons je helpen!

Misschien loop jij vast op school. Er wordt (naarmate je in hogere leerjaren komt) steeds meer van je verwacht. Je wordt minder begeleid bij het plannen en organiseren van je werk. Weet je niet goed hoe je je schoolwerk op een goede manier moet aanpakken? Vind je het lastig om te leren voor proefwerken? Weet je niet goed hoe je opdrachten moet aanpakken? Heb je moeite met starten? Zie je door de bomen het bos niet meer?

De Stichting Veida helpt kinderen en jongvolwassenen (12-27 jaar) die de financiële middelen niet hebben om zich verder te ontwikkelen door studiecoaching.

manon ruardij

Wie is de coach?

Manon Ruardij werkte als docent jarenlang met jongeren met ernstige gedragsproblematiek bij de gesloten jeugdinstelling in Harreveld. Het opnieuw motiveren van jongeren was een belangrijk onderdeel van haar werk. Ook als ze later haar eigen bedrijf start waar ze leerlingen studiebegeleiding en bijles geeft, is het motiveren en het aanleren van de juiste leerstrategie de basis van haar aanpak. Daarbij wordt gekeken naar de behoefte van de jongere en worden leerstrategieën aangeleerd, passend bij de persoonlijke denkwijze. Hierdoor groeit het zelfvertrouwen en krijgt een leerling een gevoel van: ‘ik kan het’. Er wordt een planning met een duidelijke structuur gemaakt, daarbij uitgaand dat de beste oplossingen komen vanuit het zelf nadenken en kritisch durven zijn. Onderdeel van de studiebegeleiding is dan ook de juiste vragen stellen en het totaalplaatje van de leerling zien. De samenwerking met de ouders en de school is essentieel.

Studiebegeleiding

Bijles

Plannen

Persoonlijke ontwikkeling