Word jij onze nieuwe keuze- of studiebuddy?

 

Stichting Veida wil jongeren gelijke kansen bieden. Er zijn nog te veel jongeren die niet de financiële middelen hebben om een professional in schakelen op het gebied van studievaardigheid en studiekeuze. Gevolg: ongelijke kansen in onderwijs en op de arbeidsmarkt.

Werk je graag met jongeren die een hulpvraag hebben? Heb je goede sociale vaardigheden? Maak jij het verschil voor die andere jongere die begeleiding nodig heeft bij studievaardigheden, een passende studie vinden of loopbaanbegeleiding? Dan zijn wij op zoek naar jou buddy!

Buddy’s in de Achterhoek van Stichting Veida is een uniek initiatief in de Achterhoek. Door ondersteuning van een buddy en een team professionals, maken jongeren bewustere studiekeuzes en ontwikkelen vaardigheden die bijdragen aan studiesucces en een betere toekomst. Persoonlijke groei en ontwikkeling staan daarbij voorop.

Volgens het Nibud kampt 1 op de 5 huishoudens met risicovolle of problematische schulden. Het aantal huishoudens met schulden loopt in 2021 mogelijk op tot 2,6 miljoen; een stijging van bijna een miljoen (bron: Financieel Dagblad-juni 2020). Dat heeft veel consequenties voor de toekomst van een groeiende groep jongeren.

 

Gelijke kansen voor alle jongeren

Stichting Veida ziet het grote belang van sociale en economische participatie van jongeren die het financieel wat lastiger hebben. Daarom werven we betrokken jongeren, die zich in een team van buddy’s met elkaar wil verbinden en deze doelgroep wil helpen. We werken en leren met en van elkaar.

Als buddy draag jij bij om de mogelijkheden en talenten van de andere jongeren te ontplooien. Met meer zelfkennis, inzicht en zelfvertrouwen kan er een vaak betere keuze worden voor de toekomst worden gemaakt. Daar ben jij een belangrijk onderdeel van. Onze buddy’s worden ondersteund door een team professionals die ervaring hebben op het gebied van training, coaching, intervisie en supervisie. Stichting Veida werkt samen met de provincie Gelderland, onderwijsinstellingen, de gemeenten Doetinchem en Oude IJsselstreek en andere instanties.

 

Wat vragen wij van jou?

Je bent minimaal 16 jaar, zit in het laatste jaar Mavo, Havo Vwo of volgt een studie aan het MBO of HBO. Na een vrijblijvend intakegesprek, overleggen we of je een keuze- of studiebuddy wordt. Je krijgt van ons masterclasses op het gebied van communicatie, ondersteuning van de jongeren, studiekeuze en loopbaan. Daarnaast is er maandelijkse intervisie met het buddyteam. Twee keer per jaar organiseert Stichting Veida een teambuildingsactiviteit.

 

Vrijwillig maar niet vrijblijvend

Het gaat om een vrijwillige, maar niet vrijblijvende samenwerking. Belangrijk is dat we van je op aan kunnen. Je gaat een verbinding met ons aan voor minimaal een schooljaar. Wij bieden een vrijwilligersvergoeding met een maximum van € 75 per maand. Als je als buddy aan de slag gaat, wordt er een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor je aangevraagd.

 

Herken je jezelf in dit profiel en lijkt het je leuk om aan de slag te gaan?

Mail dan je motivatie en CV naar welkom@veida.nl
of naar:
Stichting Veida
T.a.v. Gabriëlle en Manon
Amphionstraat 2
7001 DN Doetinchem

buddy achterhoek

3 mei 2021 | Nieuws