Tom deed een studiekeuzetraject

 

Tom, een jongen van 19 jaar uit ‘s-Heerenberg, had een tussenjaar gepland omdat hij nog niet precies wist welke opleiding hij wilde doen. In november 2020 is hij samen met de buddy van Stichting Veida aan de slag gegaan met zijn studiekeuze.

Tom vertelt:
“We begonnen met een drijfverentest om te kijken wat voor een persoon ik ben. Ik vond het fijn dat hier eerst aandacht aan werd besteed omdat je jezelf beter leert kennen en inzicht krijgt in je kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen. De uitslag werd besproken in een leuk gesprek met de buddy van Stichting Veida, waarin we met de testuitslag dieper ingingen op mij en mijn persoonlijkheid. Hierdoor kreeg ik een leuke band met mijn buddy. Ik denk dat het ook erg belangrijk is omdat je dan veel makkelijker over elk onderwerp praat.

Na dit gesprek heeft mijn buddy mij een studiekeuzeschema gegeven zodat ik voor elke studie die ik interessant vond kon uitzoeken welke vakken er gegeven werden, welke verschillen er waren tussen de studies en zodat ik de voor- en nadelen per studie overzichtelijk had.

Tijdens het maken van dit schema kreeg ik hulp van mijn buddy en gingen we dieper in op de ingevulde studies in het schema door middel van gesprekken en research. Met al deze informatie in een overzicht werd het voor mij veel makkelijker om een keuze te maken, aangezien je tegenwoordig zoveel studies hebt en je zoveel informatie krijgt dat je tussen de bomen het bos niet meer ziet.

Uiteindelijk is mijn opleidingskeuze ‘Technische Geneeskunde’ in Enschede geworden en ben ik al druk bezig geweest met mijn toelating. Ik ben blij dat ik dit traject heb gevolgd aangezien ik nu zeker weet dat deze studie bij mij past en mijn interesse hier ligt.”

Dit traject werd mogelijk gemaakt door een subsidie van de Provincie Gelderland.

9 mrt 2021